Mattlidens skola, Esbo

Ögonblicksbilder och reflexioner
Header

Hejarklack

16.05.2011 20:18 | Skriven av Laila Andersson i Okategoriserad

Mattlidens skola åk 7 – 9 har inte en hejarklack under årets Stafettkarneval. Det beror inte på bristande intresse utan på att uppgiften för elever i huvudstadsregionen börjar bli allt svårare att genomföra. Vi lärare kan hjälpa eleverna med att komma igång och ge möjlighet att träna underskoltid men det räcker inte alltid till.

Närpes skolmusikkör besökte vår skola för något år sedan och efter den showen sa en flicka till mig: ”Vi kommer aldrig att klara av att vinna hejarklackstävlingen på Stafettkarnevalen”. Hon såg vad de stora hejarklackarna från Österbottens skolor gör för sin framgång. Våra elever vill gå om kring på läktaren och ”chilla” under karnevalen. De vill träffa bekanta och lära känna nya ungdomar från hela Svenskfinland. De vill ha roligt och samla på upplevelser. De har inte heller tid för att öva, deras dagar fylls med skolarbete och så har de hobbyn eller sina vänner de vill träffa efter skolan.

Jag är glad och stolt över att Mattliden åk 1 -6 har en fin hejarklack som övar flitigt men jag har också en förståelse för eleverna i de högre klasserna. Med jämna mellanrum kommer det årskurser där intresset är så stort att det blir en hejarklack och det uppmuntrar vi i skolan och är glada över  – men vi vill inte pressa fram en hejarklack – den skall komma från elevernas lust att ha en 🙂

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

5 svar

  • Marie says:

    Jag förstod idag att Madde och Nelly ska fixa ihop en hejarklack på två dagar? Eller blir det faktist ingen hejarklack. Det skulle ju vara trist.

  • Helena says:

    Det blir nog en annorlunda hejarklack tror jag!

  • Lina says:

    Alltså var det Närpes SkolmusikkÅr som besökte er? Alltså blåsorkestern?

  • Lina says:

    De österbottniska eleverna har nog skolarbete och hobbyer på kvällarna de också 🙂 Men vill man satsa sätter man tid på hejarklacken – det är ju helt frivilligt! 🙂

  • Laila says:

    Vad roligt med lite kommentarer 🙂 Det var Närpes Skolmusikkör som besökte oss med ett fantastiskt program. Jag vet också att alla elever har mycket skolarbete och inte bara våra elever. det roliga är att många skolor har fina hejarklackar och nu ser det ut som om vi också har en på plats i morgon. Så det hittades kanske en grupp elever med tillräcklig iver för det. Vi ses på stadion.